Boka in årets mögelsanering!

januari 2, 2021

Misstänker du att ditt hem har för höga fuktnivåer? Då kan en mögelutredning bli aktuell för att ta reda på om fastigheten angripits av mögel.

Läs mer om våra tjänster inom mögelsanering Stockholm

Mögelproblem av olika anledningar

Att drabbas av mögelproblem kan bero på flera orsaker. Bland annat kan du få angrepp av mögel av att nivåerna av fukt är höga. Det kan vara så att fukten kommer in genom regn som kommer in i hemmet i utrymmen som är otäta. Det finns flera utrymmen av ett hem i Stockholm som kan vara lite särskilt benägna att drabbas av problem med fukt och mögel som en följd av de höga fuktnivåerna. Det är till exempel i husets våtutrymmen, på vinden samt i anslutning till grunden. Mögel kan även uppstå genom att ventilationen är i ett dåligt skick, därför kan det vara en god idé att kontrollera så att ventilationen fungerar som den ska.

Viktigt att åtgärda mögel

Har man fått problem med mögel är det viktigt att genomgå en mögelsanering för att inte riskera hälsoproblem. Om man drabbas av hälsobesvär när man bor i ett hem med mögel kan dessa skilja sig från person till person, men det finns hälsobesvär som för vissa brukar förknippas med just mögel. Bland annat kan det faktum att man utsätts för mögel regelbundet visa sig i form av allergier. Andra typer av reaktioner som ibland förknippas med att man har mögel i hemmet är sådant som att man känner sig ovanligt trött, har hosta och problem med luftvägarna samt huvudvärk. Vet man med sig att man känt av dessa symtom under en längre period kan det tyda på att det finns mögel i hemmet. För att ta reda på om så är fallet kan man utföra en mögelutredning.

Mögelsanering i Stockholm

För att undvika hälsobesvär som allergier är det viktigt att åtgärda problem med mögel genom att ta hjälp med en mögelsanering i Stockholm. Om man inte sanerar mögel kan det även ha negativ påverkan på visst byggnadsmaterial – något som kan bli dyrt att åtgärda. Hör gärna av dig om du vill veta mer.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu