Boka in höstens mögelsanering!

september 24, 2020

Vi är nu inne i slutet av september månad vilket innebär att hösten ligger precis framför oss med allt vad det innebär med kyligare dagar, regn och rusk. Då kan det vara god tid att kontrollera fuktnivåerna i ditt hem för att förebygga mögelproblem under höst- och vinterhalvåret.

Fukt som leder till mögel

På hösten blir ofta vädret kyligare och risk för regn och storm ökar. Det finns därför anledning att hålla koll så att fuktnivåerna inte blir för höga i hemmet, eftersom att detta kan leda till mögeluppkomst. För att mögel ska kunna växa i hemmet krävs ett material där möglet kan få fäste samt ett fuktigt klimat. Upptäcker du att du har höga fuktnivåer i rättan tid så kan något göras för att sänka nivåerna. Om det går så långt att mögel börjar växa kan en mögelsanering i hemmet istället bli aktuell.

Läs mer om våra tjänster inom mögelsanering.

Att vistas i mögel ger risk för hälsoproblem

Om du misstänker att din bostad är drabbat av mögel är det god tid att redan nu boka in hjälp med mögelutredning. Att vistas i en byggnad med mögel under lång tid kan ge hälsoproblem som huvudvärk, irritationer på huden och problem med slemhinnorna. Hur man reagerar på dålig inomhusmiljö är dock väldigt individuellt, vissa kan få svåra allergiska besvär och andningssvårigheter medan andra känner knappt av det. Däremot kan man i längden drabbas av allvarliga sjukdomar, därför är det viktigt att man utför en mögelutredning vid minsta misstanke om mögeluppkomst.

Det finns olika metoder för att hålla fukten borta beroende på vilket utrymme som det gäller. Bland annat kan en avfuktare behöva användas. Även när vi utför mögelsanering i Stockholm finns flera metoder. Hör gärna av dig om du vill ha mer information eller om du behöver hjälp med att utföra en mögelsanering.

Viktigt att kontrollera fukt och mögel

I vissa fall kan ett fuktigt hem leda till att man får angrepp av mögel. Det kan exempelvis vara i ett utrymme som vinden, i anslutning till en krypgrund eller i en källare. Oavsett vilket utrymme som det gäller så är det viktigt att göra något åt ett mögelangrepp genom att ta hjälp med mögelsanering. Hör av dig till oss för att få mer information om vad vi kan hjälpa dig med samt för att boka in din mögelsanering i Stockholm.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu