Förebygg mögel med bra ventilation

november 16, 2020

Vi befinner oss nu i sluttampen av hösten och snart väntar mörker, kyligare dagar och nederbörd i form av regn och snö. Såhär års är fuktigheten som högst vilken kan medföra problem med fukt i sin bostad. Om det finns för höga fuktnivåer i hemmet kan det leda till att man får problem med mögel. För att undvika mögel i ditt hem i Stockholm kan det vara nödvändigt att förbättra sin ventilation.

Förbättra ventilationen till ditt hem i Stockholm

Det finns vissa delar av ett hem där mögel har en större benägenhet att bildas. Dessa utrymmen är där fuktigheten generellt är större av olika anledningar. Några exempel på sådana utrymmen är bland annat badrummet, vinden och köket. För att undvika mögel i ditt hem i Stockholm kan det alltså vara bra att se över och förbättra ventilationen vid dessa områden.

Förbättra ventilationen i huset för att undvika mögel kan man bland annat göra genom att se till att ventiler i utrymmen som badrummen och köket är rengjorda. I dessa utrymmen kan det också vara bra att installera en fläkt som tar bort fuktig luft för att undvika problem med mögel. Det är även bra att se över att det finns tillräckligt med tillufts- och frånluftsdon i ditt hem i Stockholm. Med ett ventilerat hem ökar chansen att man kan undvika problem med mögel. Om man är osäker på om de åtgärder som utförs är tillräckliga kan det vara bra att kontakta ett professionellt företag.

När fukten leder till mögel

Fukt som inte åtgärdas kan i värsta fall leda till mögelproblem. Då är det viktigt att man tar tag i problemet för att inte drabba sin egen hälsa. Misstänker du att ditt hem har problem med mögel? Kontakta oss idag så berättar vi hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig med en eventuell mögelsanering i Stockholm.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu