Fukt och mögel i sommarstugan?

juni 12, 2020

Vi är nu inne i juni månad vilket innebär att sommaren äntligen är här och allt fler drar sig till sina sommarstugor. Sommarstugor är en typ av fastighet som kan vara mer benägna att få mögel än andra - men varför är det så? Vi på Mögelsanering Stockholm reder ut svaren! 

Fukt kan ge mögel i sommarstugan

Det finns flera faktorer till varför en del fastigheter är mer benägna att få mögel än andra. En anledning till att det kan finnas problem med mögel i en sommarstuga är att det stugan oftast är en äldre byggnad som är byggd på en så kallad torpargrund. Denna typ av grund riskerar att fukt samlas vilket betyder att förutsättningarna för mögel att bildas och spridas blir större. 

En annan faktor till att en sommarstuga kan få problem med fukt och mögel är att många sommarstugor hålls kalla och står orörda under vintertiden. I samband med detta kan fuktigheten inuti stugan bli ovanligt hög vilket leder till negativa effekter på sådant som bland annat väggar och golv. 

Något annat som kan påverka mögeluppkomst kan vara att huset inte håller riktigt tätt, om till exempel vinden är i ett dåligt skick eller genom att det tränger in vatten genom taket. Detta kan leda till fuktproblem och att mögel börjar växa. 

Vi utför mögelutredningar och mögelsaneringar i Stockholm

Det finns all anledning att undvika att få problem med mögel i hemmet i Stockholm. För det första för att möglet sliter ned byggnadsmaterial. För det andra så kan möglet leda till olika typer av hälsobesvär om man vistas i det under en längre tid. Det kan vara problem med irritationer på huden, huvudvärk och problem med slemhinnorna.

Vi på Mögelsanering Stockholm hjälper till med utredning och mögelteknisk besiktning runt om i Stockholm. Kontakta oss om du har några frågor eller vill anlita oss för mögelutredning i sommar.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu