Kontrollera fukt och mögel med mögelutredning

oktober 26, 2020

Vi är nu inne i slutet av oktober månad med allt vad det innebär med regn, rusk och kyligare dagar. Under hösten utsätts fastigheter och byggnader generellt för hårdare och fuktigare väderförhållanden. Inför höstens fuktigare väder kan det nu vara bra att boka in sin hjälp med mögelutredning i Stockholm.

Utredning av mögel

Om du misstänker att ditt hem har för höga fuktnivåer eller har eventuella problem med mögel så är första steget att utföra en utredning. När vi utför mögelutredning i Stockholm så går vi igenom huset och utför både en okulär besiktning och en besiktning av lukten i fastigheten. Detta för att se tecken på mögel. För att ta reda på om fuktnivåerna är för höga kan en fuktmätning utföras.

Efter mögelutredning och fuktmätning i byggnaden kan arbetet fortlöpa med provtagningar på material som tros vara skadade av mögel. Därfter utförs eventuella åtgärder. Vad som ska göras beror på omfattningen av problemen samt vilken typ av problem som det gäller.

Avfuktning eller sanering?

Om det skulle visa sig vara för höga fuktnivåer i hemmet och att det finns risk för mögel så kan avfuktning vara en lösning. Det kan också vara bra att se till att ventilationen fungerar som den ska och verkligen för med sig fukten. Om man däremot redan fått problem med mögel i hemmet är lösningen istället en mögelsanering. Det finns flera metoder för att sanera mögel. Läs gärna mer om mögelsanering i Stockholm.

Uppkomsten till mögelproblem

Vid mögelutredningen är det även bra att vara medveten om att det är viktigt att ta reda på anledningen till mögelproblemen, om det visar sig att man har mögel i hemmet. Om man inte vet hur möglet har uppstått finns det en risk att problemen kommer tillbaka.


Misstänker du att ditt hem har för höga fuktnivåer? Kontakta oss redan idag så berättar vi mer om hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig med din mögelutredning.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu