Dags att boka in vårens mögelsanering 2022

februari 10, 2022

Mögel kan uppstå på grund av en mängd olika faktorer, men oftast är det en följd av vattenskada. Våra specialister på mögelborttagning kommer snabbt till din plats och arbetar  för att återställa ditt hem eller företag till ursprungligt skick. Kontakta oss för en kostnadsfri offert för mögelsanering 2022 utan förpliktelser.

Hur upptäcker man mögel?

Ett tecken på mögel är när det finns en unken lukt i luften. Unken lukt kan orsakas av andra saker också, men ofta är det ett tecken på mögel. Ett annat tecken på mögel är när färg flagar eller tapet lossnar från väggen. Ignorera inte dessa tecken utan beställ en utredning innan problemet blir mycket värre.

Åtgärda vattenskada och mögelsanering 2022

Hur går en mögelsanering till?

Att ta bort mögel i ett tidigt stadium är inte alltför svårt. Det kluriga är att vara säker på att man fått bort allt mögel. Även om man tar bort synligt mögel, med t.ex. blekmedel eller rengöringsmedel så kan mögelsporer finnas kvar bakom ytskikt.

Vid större angrepp kan man ta bort en del av ytskiktet, t.ex. en gipspanel eller sektion av träpanel, och ersätta med ny fräsch panel. Det gäller dock att se till att allt är torrt och fräscht innan man börjar installera nya paneler.

Vi har industriella avfuktningsmaskiner som kan stå och arbeta i er fastighet tills det är torrt och färdigt att återställas.

För att få bort mögel från ytskikt används olika metoder, beroende på vad som passar. Isblästring är en miljövänlig och skonsam metod, följt av torrsugning för att bli av med det angripna materialet.

Andra åtgärder efter fuktskada

Om det skett en fuktskada som innebär återställning av golv, kan det vara läge att fundera på ett mekaniskt ventilerat golvsystem. Ett sådant golvsystem innebär en luftspalt mellan golvet och undlaget som golvet står på. Det gör att eventuell fukt som uppstår från plattan under golvet ventileras bort, vilket bidrar till ett friskare inomhusklimat.

Välja saneringsfirma för mögelsanering 2022

Vad ska man tänka på när man väljer saneringsfirma?

Det finns ett flertal saneringsfirmor i Stockholmsområdet. Se till att välja en med rätta försäkringar och kvalifikationer. ISO 9001 och ISO 14001 är något att hålla utkik efter. Därtill "Behörig Våtrum" och GVK är viktiga kvalifikationer.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu