När behöver man professionell hjälp med mögel?

mars 15, 2022

När ska man ringa en saneringsfirma och få professionell hjälp med mögel? Det beror mycket på omfattningen av mögelproblemet.

Mögelskador på upp till 2 kvm är hanterbara av de flesta gör-det-självare med rätt kunskap. När storleken ökar blir jobbet exponentiellt ohanterligt.

WHO ger riktlinjer om luftkvalitet inomhus, som även rekommenderas av Folkhälsomyndigheten.

Hur mycket tid har du?

Mögelsaneringsföretag kan ofta ta bort mögel på några dagar, inte veckor. Om du inte har råd att spendera en vecka eller två på projektet, låt proffsen göra det.

Professionell hjälp med mögel i Stockholm på vintern
Att riva loss isolering på vintern är ingen höjdare.

Vilken årstid är det?

Att öppna upp gipsskivor och ta bort isolering på vintern är tillräckligt för att utmana även det mest robusta VVS-system. Genom att göra jobbet snabbt kan proffs begränsa ditt hems exponering för väder och vind.

Vad är orsaken till fukten?

Om orsaken till fukten som orsakade mögeltillväxten ännu inte har fastställts och åtgärdats, anlita en professionell för att diagnostisera och åtgärda vattenproblemet.

Mögel och försäljning av hus i Stockholm
Sanering utförd av ackrediterade proffs ger trygghet.

Är detta en del av en bostadsförsäljning?

Bostadsköpare som begär att säljaren ska åtgärda mögel innan de köper bostaden vill vanligtvis se professionellt arbete. Lika viktigt är att de vill se en faktura som visar att arbetet har utförts. Om du gör jobbet själv och det inte klarar en besiktning, stannar bostadsförsäljningen tills arbetet är klart.

Kontakta oss gärna på telefonnumret överst eller med formuläret nedan så hjälper vi dig.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu