Undvik fukt och mögel i höst!

augusti 15, 2020

Fukt som leder till mögel i hemmet

Det finns vissa förutsättningar som krävs för mögel att växa och få fäste. En utav dem är att det ska finnas organiskt material att växa på. Den andra är att det ska finnas tillräckligt med fukt. Under hösten är det generellt ofta regnigt och av den anledningen kan det vara god tid att redan nu se över fuktnivåerna i hemmet för att för att förhindra problem med fukt och mögel.

Här kan du läsa mer om våra tjänster inom mögelsanering

Vanliga orsaker till att mögel uppstår

Var tredje villa i Sverige sägs vara drabbat av fukt- och mögelproblem. De vanligaste orsakerna till mögelproblem är nederbörd som tränger in i huset, kondens och fukt som stannar kvar på grund av bristfällig ventilation eller konstruktion. Det kan även bero på att markfukt tränger in i huset underifrån. Detta problem orsakas ofta av en felaktig dränering, och bör alltså ses över.

Om det skulle vara så att du har fått mögel i hem så finns det självklart hjälp att få. Vi på Mögelsanering Stockholm utför mögelutredningar och mögelsaneringar i hela Stockholm.

Mögelsanering i Stockholm

Problem med fukt och mögel kan vara svåra att upptäcka. Ofta upptäcks de sent och kan få dyra reparationer till följd. I värsta fall kan de som bor i huset få allergier och andra hälsoproblem innan man upptäcker skadorna. Symptom som värk i leder, yrsel, nästäppa och hudirritationer kan vara ett tecken på att det finns mögel i hemmet. Husmögel kan även upptäckas genom mögellukt som kan sätta sig i både kläder och textilier.

Det finns flera metoder som kan användas vid en mögelsanering. Vilken metod som används beror på vilket utrymme möglet finns samt i vilken omfattning. Kontakta oss för att veta mer och för din hjälp med mögelsanering i Stockholm.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu