Vanliga orsaker till mögel i Stockholmshem och hur man åtgärdar dem.

september 21, 2023

Mögel är ett vanligt problem i många Stockholmares hem, särskilt under de fuktiga månaderna. Det kan orsaka hälsoproblem och skador på byggnadsstrukturen, vilket gör det viktigt att vidta åtgärder så snart som möjligt. I denna artikel kommer vi att diskutera vanliga orsaker till mögel i Stockholmshem och hur man effektivt åtgärdar dem.

Varför mögel uppstår i Stockholmshem

Mögel trivs i fuktiga och mörka miljöer, vilket gör att det är vanligt i kök, badrum och källare. Ofta kan dålig ventilation också orsaka mögel. Om fuktighet blir kvar i luften och inte kan ventileras ut, kan det skapa en perfekt miljö för mögel att växa. Dålig rengöring kan också göra det lättare för mögel att växa och spridas.

En annan vanlig orsak till mögel i Stockholmshem är dåliga isoleringssystem och vatteninträde genom tak och väggar. Om byggnaden inte har en tillräcklig barriär mot fuktighet, kan det lättare bli mögel. Äldre byggnader har ofta mer problem med mögel eftersom deras isoleringssystem är mindre effektiva än moderna byggnader.

Läs mer om ventilationskontroll

Läs mer om avfuktning i Stockholm

Så här åtgärdar du mögelproblemen i ditt hem

För att effektivt åtgärda mögelproblemet i ditt hem behöver du först hitta orsaken till problemet. Om det är på grund av dålig ventilation, se till att du öppnar fönster och dörrar för att få in frisk luft. Du kan också använda fläktar för att ventilera rummen. Ta bort mögel med en ren trasa och en mild tvållösning eller köp en specialiserad mögelrengörare.

Om problemet orsakas av en läcka i taket eller en trasig vägg, kontakta en hantverkare för att reparera det. En expert kan se till att problemet åtgärdas ordentligt för att undvika att möglet uppstår igen. För att förhindra att mögel uppstår i framtiden, se till att du rengör ditt hem regelbundet och håller det torrt och ventilerat.

Detta kanske intresserar dig

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu